guideinfo.dk

En superstjernes død: Hvordan døde Michael Jackson præcist?

Altid i rampelyset var Michael Jackson stjernen, hvis elektriske karriere fascinerede publikum og fik fanatisk loyale fans over hele kloden. Alligevel var hans senere år bundet af kontroverser med mislykkede ægteskaber, rygter om helbredsproblemer og endda anklager om børnemishandling. Efter hans død i en alder af 50 dominerede nyheder om Michael Jacksons død medier over hele kloden.

Fans var ude på gaden og hyldest strømmede ind fra berømtheder og politikere som Barack Obama og Nelson Mandela. Men med sorgen fulgte spørgsmål om stjernernes sidste dage. Omstændighederne var uklare, og folk undrede sig over, hvordan Michael Jackson præcis døde. Lad os tage et kig på et par af de vigtigste begivenheder, der førte op til stjernens skæbnesvangre død, og bemærker, hvor gammel Michael Jackson var, da han døde, og hvornår præcis hvornår det var, Michael Jackson døde.

Hvordan døde Michael Jackson?
Den 25. juni 2009 døde Michael Jackson af et hjertestop i en alder af 50, som et resultat af en dødelig cocktail af beroligende midler og et bedøvelsesmiddel, propofol, som blev administreret af hans læge, Conrad Murray. Det blev senere konkluderet, at dødsfaldet var et drab, og Murray blev anklaget for ufrivilligt manddrab i november 2011. Alligevel har historien om Michaels død sine rødder i popstjernens forværrede helbred gennem de sidste 20 år af hans liv.

Det hævdes, at han led af en spiseforstyrrelse, stress, søvnløshed og især en afhængighed af receptpligtig medicin. Det var denne sidste kendsgerning, der siges at spille en nøglerolle i de begivenheder, der kulminerede med Michael Jacksons død, da han blev hastet til Ronald Reagan UCLA medicinsk center på den skæbnesvangre dag.

dagen før
Den 24. juni var Michael i gang med øvelser til sin sidste This Is it comeback-turné. Intet virkede galt den dag i Staples Center i downtown Los Angeles, med kunstnerkolleger, der sagde, at han virkede i topform. Øvelsen gik endda over midnat og bagefter, selvom Jackson bagefter stadig fandt tid til at hilse på fans, der samledes uden for porten til hans bolig på North Carolwood Drive i Holmby Hills. Problemerne begyndte, da han efter at være ankommet hjem klagede over træthed og søvnløshed.

Om morgenen den 25. juni
Michael Jacksons læge, Conrad Murray, administrerede stjernen en række stoffer i løbet af de tidlige timer for at hjælpe ham med at sove. Bekymring blev rejst senere, da Michael undlod at forlade sit værelse.

Om eftermiddagen den 25. juni

  • Murray fandt, at stjernen ikke reagerede og trækker vejret ikke længere, selvom han hævdede, at han stadig havde en svag puls.
  • Han forsøgte at genoplive Jackson, selvom udtalelser har sat spørgsmålstegn ved hans HLR-teknik og faktisk valgte han at gøre det på en blød seng frem for en hård overflade.
  • Der opstod også spørgsmål vedrørende den tid, det tog Murray at få hjælp. Det er bemærkelsesværdigt, at der ikke var nogen fastnettelefon i boligen, og Murray sagde, at han ikke kendte adressen godt nok til at ringe til paramedicinere via mobil.
  • Som et resultat gik der 30 minutter, før sikkerheden på North Carolwood Drive-ejendommen ringede til sidst til paramedicinere.
  • Nødtjenesterne udførte HLR der i 42 minutter, før de hastede Jackson til hospitalet.
  • Her forsøgte beredskabstjenesterne at genoplive Jackson. Efter mere end en time blev stjernen erklæret død.
  • Michael Jackson døde kl. 14.26 om eftermiddagen den 25. juni 2009 på Ronald Reagan UCLA medicinsk center.

Hvor gammel var Michael Jackson, da han døde?
Jackson var 50 år gammel på dødstidspunktet.

Obduktion og efterfølgende undersøgelse

  • Lydsynsmanden i Los Angeles County fastslog, at Jacksons død var et mord som følge heraf af kombineret stofforgiftning.
  • Toksikologirapporten foreslog, at det vigtigste stof, der blev fundet, var propofol, et bedøvelsesmiddel forbundet med hjertestop. Lidokain, efedrin og lorazepam blev dog også fundet i Jacksons system.
  • Opdagelsen relaterer sig til bredere spørgsmål vedrørende Jacksons helbred og historie med stofbrug i hans senere år.
  • Efter hans død, fandt politiet stoffer i hans hjem, herunder nogle udfærdiget med falske navne.
  • Der blev også fremsat udtalelser fra familiemedlemmer, tidligere læger og medarbejdere, der udtrykte bekymring over Michaels vægt og fortsatte brug af receptpligtig medicin.
  • Konstateringen af, at Jackson døde af en propofol-overdosis, førte til, at Conrad Murray blev anklaget for ufrivilligt manddrab den 8. februar 2010.
  • Lægen blev idømt fire års fængsel for sin rolle i Jacksons død. Han blev dog kun løsladt i to som følge af god opførsel. Hans licens til at praktisere medicin i Californien er fortsat suspenderet.
  • Den bredere reaktion på superstjernens død var betydelig.
  • Der var en udbredt udstrømning af sorg fra fans og berømtheder over hele verden og grupper samlet uden for portene til hans Neverland Ranch og hjembyen Gary, Indiana. Ikke mindre end Barack Obama udtalte senere, at stjernen ville “gå over i historien som en af vores største entertainere.”