Hvordan man downloader YouTube-videoer

YouTubere uploader hundredvis af timers optagelser hvert minut. Hvad hvis du vil downloade det? I nogle kredse betragtes det som et stort nej-nej, men du har dine grunde, ikke? Sådan gør du.

Der er milliarder af timers video på YouTube. Bogstaveligt talt. Og det er næppe den mest forbløffende statistik om webstedet, som har været destinationen for at uploade og se videoer online siden 2005. Når det er sagt, nogle gange vil du virkelig have eller har brug for en af disse videoer på din egen computer eller telefon . Men når emnet download af YouTube-videoer kommer op, er der et sideemne, der skal tages op: Er det lovligt?

På ophavsretsfronten, så længe du downloader en video til din egen personlige offline brug, er du sikkert okay. Det er mere sort-hvidt, når du overvejer Googles servicevilkår for YouTube (åbner i et nyt vindue), som lyder: “Du har ikke lov til at… få adgang til, reproducere, downloade, distribuere, transmittere, udsende, vise, sælge, licensere, ændre, modificere eller på anden måde bruge nogen del af Tjenesten eller noget Indhold undtagen: (a) som udtrykkeligt godkendt af Tjenesten; eller (b) med forudgående skriftlig tilladelse fra YouTube og, hvis det er relevant, de respektive rettighedshavere.”

Sådan downloader du YouTube-videoer
Se YouTube-videoer offline via uofficielle kanaler tager penge fra Google og videoskabere. Der er en grund til, at YouTube kører annoncer: Folk lever på denne måde.

Det er klart, at det er et stort nej-nej at stjæle videoer fra YouTube. Hvis du vil dele en video, gør YouTube og de fleste andre videosider det nemt, lige fra indlejring til e-mail til deling via sociale netværk. Du behøver simpelthen ikke at downloade en video det meste af tiden.

Du har dog dine grunde. Hvis du skal downloade en YouTube-video – det er absolut nødvendigt, kun for dig selv, og ikke for formidling og ikke for at være en total brusemundstykke – så gør du sådan.

BEMÆRK: Denne historie opdateres ofte, da de involverede værktøjer ændres regelmæssigt. Nogle af disse ændringer er ikke altid behagelige, såsom software så fuld af “ekstraudstyr”, at det bliver markeret som malware af antivirusværktøjer. Det samme gælder for hjælpewebstederne – en ændring i et websteds annoncenetværk kan også skabe problemer med malware.

  • For at forhindre, at dette bliver en vaskeri liste over programmer og websteder, der kan downloade YouTube-videoer, vi kom med et par regler for inklusion. Tjenester skal:
  • Arbejde med top tre videowebsteder: YouTube, Facebook og Vimeo.
  • Download hele playlister eller kanaler i en batch (på YouTube), i det mindste med en betalt version .
  • Output til MP3 til lyd (eller tilbud ledsagende software, der gør det).
  • Har en grænseflade, der ikke er slem.
  • Indhent ikke dine personlige data ud over din e-mailadresse.
  • Indeholder ikke malware. Hvis der overhovedet er en snert af det i luften, selv en HVALP, er den ude.

Programmerne, tjenesterne og webstederne i denne historie er alle fri for spam/virus/problemer pr. denne skrift, men forbehold emptor. Big time. Især hvis du ikke er rigtig emptoring.

YouTube Premium-downloads
Nu tilgængelig for abonnenter på YouTube Premium – den betalte version af YouTube, der giver dig mulighed for at se uden annoncer – er videodownloads. En slags. Der er en advarsel med kvalitet: Al den video, du downloader, er begrænset til 1080p kvalitet maks. eller lavere. Ingen 4K.

Det største problem er, at denne funktion ikke rigtig downloader en video, som du kan gemme på din computer for evigt. Det er mere beslægtet med downloadfunktionen, der findes på mobilapps til Netflix og Hulu, som gør en streaming video tilgængelig til at se senere ved hjælp af din lokale lagring og kun ser den ved hjælp af appens grænseflade. Dette er ikke en metode, der giver dig mulighed for f.eks. at se en video ved hjælp af anden software, såsom VLC Media Player.

Du får adgang til download ved at gå til YouTubes hamburgermenu og vælge Downloads (åbner i en nyt vindue) for at se listen over, hvad du har fået fat i. Siden siger “Downloads forbliver tilgængelige, så længe din enhed har en aktiv internetforbindelse mindst én gang hver 30. dag.” Dette er sandsynligvis ikke lige det, du leder efter i en download; læs videre for værktøjer, der gør det.

Skrivebordssoftware
Tredjepartssoftware er det sted, hvor du får den bedste kontrol over at downloade onlinevideoer. Typisk indsætter du URL’en til den YouTube-video, du vil have, i programmet, og det downloader den højeste kvalitetsversion, det kan finde. For videoer i 1080p High Definition (HD)-format er det normalt en MP4-fil. For noget højere i kvalitet – 4K eller 8K – er filformatet typisk MKV.

Tidligere var YouTube-videoer Flash-baserede, så din download var en FLV-fil, men de har tendens til at være sværere at afspille. MP4 (forkortelse for MPEG-4 Part 14 multimedieformat (åbner i et nyt vindue)) afspilles overalt

Bemærk, at MKV-filen, også kaldet en Matroska, er en beholder – filen kan indeholde video, der bruger evt. antal codecs indeni. Den idiotsikre måde at afspille dem alle på er at bruge VLC Media Player til Windows, som afspiller alt. (Læs mere om det nedenfor.) Hvad angår downloaderne, er her de bedste muligheder.

VLC Media Player
Vi nævner VLC Media Player(Åbner i et nyt vindue ) ovenfor, fordi det er et fantastisk værktøj til Windows-, Mac- og Linux-brugere, der afspiller stort set alle medier, der nogensinde er oprettet. Det har også mulighed for at downloade YouTube-videoer, omend på en indviklet måde. (Hvis du støder på problemer, så prøv en komplet geninstallation af VLC og ryd din cache for at få det til at fungere.)

Kopiér en URL fra en YouTube-video, og åbn derefter VLC. Fra Media-menuen, vælg Åbn netværksstream (Ctrl+N) og indsæt URL’en. Klik på Afspil. Når videoen afspilles, skal du gå til Værktøjer> Codec-oplysninger. Der er en boks nederst kaldet “Kilde” – kopier den URL, du finder i den boks. Gå tilbage til din browser og indsæt URL’en – det er en midlertidig webadresse og udløber til sidst – i adresselinjen og start med at afspille videoen. Når du ser videoen i Chrome- eller Edge-browseren, skal du klikke på menuen med tre prikker nederst til højre for at downloade muligheden for at beholde den lokalt. I andre browsere som Firefox skal du højreklikke på videoen og vælge Gem video som.

Det ser ud til, at VLC kun vil gemme din fil som 1080p og ikke højere, selvom den originale YouTube-stream var tilgængelig i 1440p eller 2160p (alias 4K). Det vil heller ikke konvertere video til andre formater. For at få disse muligheder skal du bruge desktopsoftwaren nedenfor.

4K Video Downloader
Flersproget 4K Video Downloader (åbner i et nyt vindue) (4KVD) er ofte opdateret og har tydelige downloadlinks på programmets hjemmeside; ingen annoncefælder her. Softwaren gør, hvad den annoncerer i en enkel grænseflade. Det fanger videoer op til 8K i kvalitet og downloader til masser af formater. Du skal blot kopiere en YouTube-URL og klikke på knappen Sæt link ind for at komme i gang. 4KVD vil endda få fat i undertekster, hele afspilningslister og alle videoer i en kanal, som du abonnerer på. De understøttede websteder er begrænset til de store navne som YouTube, Vimeo, Facebook og et par andre, men det dækker det meste af det, du har brug for. Den viser en stor bannerreklame for at holde lyset tændt med den gratis version, som også er begrænset til 30 downloads om dagen.

Jeg var nødt til at skifte fra MP4- til MKV-format for at få min testvideo at downloade i 4K. 4KVD snuppede en 3-minutters, 229,7 MB fil til en filmtrailer på cirka 1 minut og 20 sekunder. Jeg foretog samme skift, da jeg downloadede en Ultra High Definition (8K) afspilningsliste (åbner i et nyt vindue).

Hvis du aktiverer Smart Mode og dens forudindstillinger, kan 4KVD udføre et-klik-downloads til din favorit format. Hvis du vil downloade mere end 30 videoer om dagen eller abonnere på YouTube-kanaler for øjeblikkeligt at downloade (åbner i et nyt vindue) den seneste, kræver det den betalte version. Afspilning af de resulterende MKV-filer via VLC Media Player var fejlfri.

Programmet i sig selv har en mulighed for at udtrække lyd til MP3-format, så du behøver ikke engang 4K YouTube til MP3(åbner i en ny vindue) ledsagende software. Men hvis det er din ting, er det samme pris som 4KVD. Når du downloader, forsøger programmet at skjule nogle ting. Indsæt URL’en til en YouTube-video, og analysemotoren kører og viser kun nogle få downloadmuligheder. Klik på tandhjulsikonet, derefter på knappen Vis alle, og rul for at se mere – som en 4K 3.840 x 2.160 fil i WebM-format. 227 MB WebM-testoverførslen tog pinefulde 6,5 minutter. Det var muligt at få fat i afspilningslister, men du skal justere downloadindstillinger en video ad gangen. Den forvirrende grænseflade gør det svært at gå tilbage til de andre videoer på afspilningslisten.

5K Player har også DLNA-serverafspilning, så videoer, du får fat i, kan ses på alle enheder, der understøtter DLNA, plus den understøtter AirPlay for hurtig afspilning til Apple-enheder. Vælg en video i biblioteket for hurtig konvertering til MP4, MP3 eller endda ACC (lydformatet, der foretrækkes af iOS). Afspilleren kunne dog ikke lide at afspille den alt for store 4K-fil og oplevede bufferproblemer (VLC havde ikke noget problem med den samme fil).

I sidste ende er der meget at kunne lide omkring 5K Player, fra prisen til funktionerne, især hvis du ser på dem som ekstramateriale på en downloader. Men den dårlige grænseflade, langsomme downloadhastigheder og afspilningsproblemer kan få dig til at søge andre steder.