guideinfo.dk

Problemer med login på Aula? Her er 3 ting du kan prøve

Gå til loginsiden hos Aula her: https://www.aula.dk/portal/#/login

Hvis du er forælder til et barn, der går i enten daginstitution eller skole, vil du stifte bekendtskab med Aula. Det er en kommunikationsplatform, der muliggør kommunikation mellem skole/daginstitution og forældre. På den måde kan du få alle de informationer og oplysninger, som tidligere blev medbragt hjem fra skole af børnene – med lidt svingende leveringsdygtigheder.

Blandt andet kan du finde ud af, hvornår der er forældremøde, og hvordan du tilmelder dig – og mange andre ting. Men nogle gange oplever forælder problemer med deres Aula login. Hvis du er en af dem, kan du blot læse videre. Her giver vi dig gode råd, så du igen kan logge på Aula.

1: Prøv fra en anden browser

Nogle gange kan der, uden du ved det, være blevet ændret på indstillingerne i din sædvanlige browser. Det kan medføre, at du pludselig har svært ved at bruge dit Aula login. I så fald er det en god idé at forsøge med en anden browser. På den måde kan du lynhurtigt opklare, om loginproblemerne skyldes browserindstillingerne.

Hvis det lykkedes dig at logge ind fra en anden browser, kan du med fordel nulstille din sædvanlige browser. Du skal dog være opmærksom på, at det kan medføre sletning af blandt andet genveje og gemte passwords. Derfor er det en god idé at tage en backup, inden du nulstiller din browser.

2: Husk, at du skal bruge dit UNI-login som Aula login

Første gang du logger på Aula, skal du bruge dit NemID. Det skal du både anvende til at identificere dig selv, ligesom du også skal tage stilling til flere forskellige former for samtykke på platformen.

Når du efterfølgende skal logge på Aula, er det dog ikke længere dit NemID, som du skal bruge. I stedet er det dit UNI-login. Det forvirrer nogle gange nogle forældre, fordi vi alle er vant til at bruge NemID til langt de fleste offentlige platforme.

Hvis du ikke kender dit UNI-login, skal du ikke fortvivle. Du kan blot vælge ”Få mit eller mit barns brugernavn”. Herefter skal du blot følge processen skridtvis, og så vil du ende med et UNI-login, som du kan anvende fremadrettet.

Hvis du har glemt adgangskoden til dit UNI-login, kan du blot trykke på ”Glemt adgangskode”. Herefter vil du blive taget igennem en proces, der hjælper dig med at nulstille adgangskoden til dit UNI-login, så du igen kan logge på Aula.

3: Kontakt dit barns skole eller daginstitution

Hvis det ikke hjælper at anvende en anden browser, bør du i stedet kontakte dit barns skole eller daginstitution. Her kan du blive vejledt af skolens egen it-support. Hvis de ikke kan hjælpe dig med dine Aula login udfordringer, vil de i stedet videresende dig til UNI-logins it-support.

Det er nemlig UNI-login, som du skal anvende, når du skal logge på Aula. Derfor er det i sidste ende også deres it-support, der kan hjælpe dig med dit Aula login, hvis du oplever udfordringer.

Gå til loginsiden hos Aula her: https://www.aula.dk/portal/#/login